Logitech, nieuwe sponsor van NADO

Als non-profit stichting bevordert, ontwikkelt en verzorgt Nederlandse Academie voor Duurzaam Onderwijs (NADO) offline en online educatieve programma’s en leermethodes over duurzaamheid in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. Daarnaast produceert en regisseert NADO livecastuitzendingen over duurzame projecten in het onderwijs.

De afgelopen twee jaar heeft NADO veel vrijwilligerstijd en geld gestoken in de ontwikkeling van online deskundigheidsbevordering voor docenten op het gebied van duurzaam onderwijs. Met onze Canadese partner Guides.co (een kennisplatform) hebben we de nodige ervaringen opgedaan in online trainingen.

Om onze werkzaamheden verder te optimaliseren was er nog behoefte aan een betrokken technologiepartner, die staat voor duurzaamheid en NADO kan helpen in het maken van onze diverse programma’s om ons bereik in het onderwijs en de beïnvloeding te vergroten. Logitech is tot onze vreugde bereid die partner te zijn.

Wat maakt Logitech interessant voor NADO?

Logitech is een design company met een sterk sustainability programma. LogitechVC Benelux heeft

in De Groene Afslag Laren een studio en een School For Change (‘learnanywhere’) beschikbaar om livecasts, podcasts en (virtuele) events te kunnen geven. Logitech-breed heeft het bedrijf op het gebied van gaming en video conferencing interessante producten die beschikbaar kunnen worden gesteld aan onderdelen van het programma van NADO.

NADO en Logitech willen hun namen aan elkaar verbinden als het gaat om duurzaamheid in relatie tot het onderwijs en daarmee onderwijs op duurzaam en technologisch vlak naar een hoger niveau tillen en impact maken.

NADO en Logitech versterken elkaar op het gebied van educatie, circulariteit en innovativiteit. Dit komt in de samenwerking naar voren. Op deze gebieden kunnen de organisaties elkaar versterken en met een groter bereik innovativiteit in het onderwijs beïnvloeden ten behoeve van duurzaam onderwijs. 

De samenwerking in praktijk

Logitech stelt NADO in staat om in het schooljaar 2021 – 2022 gebruik te maken van studiofaciliteiten voor het realiseren van livecastuitzendingen en het podcasts. Zo staan o.a. de volgende thema’s geprogrammeerd:

  • Verkiezing Duurzame Docent 2021 (11 oktober)
  • Whole School Approach (10 november)
  • Nieuwe vormen van leren (23 februari)
  • De school van de toekomst (23 maart)

Logitech stelt gratis audioartikelen beschikbaar voor relaties van NADO.

NADO participeert in webinars van Logitech als gesprekspartner.

Voor meer informatie:

Laura Dijk, Logitech dijk1@logitech.com
Henk Tameling, NADO, henk@academievoorduurzaamonderwijs.nl