Activiteiten

NADO

  1. adviseert individuen en teams bij de implementatie van duurzaamheidsprojecten- en trajecten
  2. bevordert, ontwikkelt en verzorgt offline en online educatieve programma’s en leermethodes over duurzaamheid in het primair en voortgezet onderwijs  en middelbaar beroepsonderwijs in Nederland.
  3. produceert en regisseert livecast-uitzendingen over duurzame projecten in het onderwijs
  4. onderhoudt een landelijk netwerk van docenten, wetenschappers, ondernemers en bestuurders op het gebied duurzame educatie

NADO kan op verschillende manieren scholen of teams helpen te verduurzamen en biedt ook een keuze uit 11 routes, afhankelijk van wat de school wil en waar de school (al) staat als het gaat om duurzaamheid:

Welke vormen van educatie biedt NADO?

NADO biedt verschillende vormen van onderwijs: individueel (online), of collectief in verschillende groepsgroottes, op maat of standaard; op locaties of in company. Hoorcolleges, masterclasses, workshops, lezingen, debatten, fora-discussies en uitgave van publicaties. NADO biedt op internet een overzicht van publicaties op het gebied van duurzaamheid.

Welke uitgangspunten hanteert NADO bij haar educatie-programma’s?

Bij leren voor duurzame ontwikkeling gaan wij uit van leren binnen én buiten schoolse omgevingen. Dat betekent dat leerprocessen plaatsvinden binnen een schoolse omgeving (formele educatie) en daarbuiten (informeel), in de wereld als zodanig. Wij gaan uit van betekenisvol onderwijs, inspirerende omgevingen om kennis en ervaring op te doen en het delen van kennis door de deelnemers aan de NADO-programma’s.